Top 5 leukste restaurants bij het stadsstrand van Valencia

Proef smaakvolle wijn uit de streek en geniet van de lekkerste Mediterraanse gerechten in de omgeving van El Cabanyal-Canyamelar. Hier kun je nog het echte Mediterraanse leven proeven tussen de lokale bevolking.

1. Casa Montaña

Casa Montaña, wordt in Valencia ook wel `De kathedraal van de wijn’ genoemd. In deze karakteristieke bodega uit 1836, in de magische visserswijk El Cabanyal, kun je genieten van de beste wijnen direct uit het vat geschonken. Ook de uitgebreide kaart met diverse delicatessen is zeker de moeite waard. Het is niet voor niets dat dit karakteristieke etablissement in de Michelin gids wordt geprezen.

Casa Montaña / Carrer de Josep Benlliure, 69, 46011 Valencia

2. Anyora

Als je van culinaire tapas houdt dan is Anyora echt een aanrader. Het is een kleinschalig restaurant met een grote selectie aan wijnen en typische gerechten uit de streek. Ook het personeel is enorm gastvrij en vriendelijk wat de belevenis helemaal compleet maakt.

Anyora / Carrer de’en Vicent Gallart, 15 Valencia

3. Casa Carmela

Dit is een van de beste restaurants in Valencia om paella te eten. Het bekende Spaanse rijstgerecht wordt in Casa Carmela op traditionele manier (houtvuur) gekookt en is van zeer hoge kwaliteit. Het is ook bij de locals een populaire plek om te lunchen dus reserveren is wel een must. Je komt hier gegarandeerd nog eens terug.

Casa Carmela / Carrer d’Isabel de Villena, 155, 46011 Valencia

4. Mercabañal

Mercabañal is een nieuwe gastronomische hotspot vlakbij het strand van Malvarrosa. De ruimte is ingedeeld in verschillende zones met een gevarieerd aanbod aan lokale hapjes en drankjes. Bij La Freiduría kun je je laten verwennen met verse gegrilde calamares of garnalen. Of wat dacht je van een heerlijke salade met zoetsappige Valenciaanse tomaten bij El Ultramarinos. Eet smakelijk!

Mercabañal / Carrer d’Eugènia Viñes, 225, 46011 Valencia

5. Bodega La Peseta

Je waant je hier in een prachtig vintage decor vlakbij de haven van Valencia. De eigengemaakte vermut van La Peseta is zeker de moeite waard om uit te proberen. Dit populaire drankje is gemaakt van versterkte wijn, op maat gebracht met aromatische planten en kruiden. Dit is een gezellig barretje om ’s avonds te vertoeven.

Bodega La Peseta / Carrer del Crist del Grau, 16, 46011 Valencia

Ontdek nog meer leuke restaurants aan de kust tijdens de Cabanyal Tasting Tour!