Leukste wijken en buurten van Valencia

Dit zijn de leukste wijken die je absoluut niet mag missen tijdens je citytrip naar Valencia. Ga mee met Valencia Inside Out Fietstours en ontdek de verborgen schatten.

1. El Carmen

El Carmen is de oudste en meest kunstzinnige wijk in het centrum van de stad. Laat je meevoeren langs kronkelende straatjes en charmante pleintjes met sinaasappelbomen. Vergeet ook niet om de Torres del Quart te beklimmen voor een fantastisch uitzicht over de stad.

2. Ruzafa

In deze hippe buurt kun je terecht voor de beste koffiebars, yogastudios, galeries en designshops. De wijk Ruzafa is ook de plek om tussen de middag heerlijk te genieten van een driegangenmenu (menu del dia) voor een spotprijsje bij verschillende toprestaurants.

3. El Cabanyal

Een prachtige volkswijk aan zee met kleurrijke mozaik betegelde vissershuisje. Neem een duik in het water en schuif daarna aan bij een van de befaamde paella restaurants. In El Cabanyal kun je het echte Mediterraanse leven proeven.

4. Benimaclet

Dé studentenwijk van Valencia. Je proeft dat deze wijk jong, rauw en multicultureel is. In de zomer bekend om haar arty festivals op het Benimaclet plaza.

5. Patraix

Deze opkomende wijk trekt steeds meer jongeren aan vanwege de lage huren. De locale markt Jesus-Patraix op zaterdagochtend is de meetingpoint voor de locals.

Laat je inspireren door Valencia.