Activiteiten kinderen in Valencia

In Valencia kunnen kids zeker ook hun hart ophalen. Er valt voor iedereen in deze stad genoeg te beleven. Het voorjaar en najaar zijn, vanwege het milde weer, de perfecte periodes om met je gezin op citytrip te gaan.

Hier vind je 5 leuke activiteiten voor het hele gezin:

1.Gulliver Speeltuin

In het Turia Park, drooggelegde bedding van het Turia rivier, bevindt zich een waar speelparadijs. Geïnspireerd op het sprookje van Gulliver uit 1726 van de Ierse schrijver Jonathan Swift, kunnen kids op de aangespoelde reusachtige zeeman, die met touwen is vastgebonden, zich helemaal uitleven.

2. Museu de les Ciències Príncipe Felip

Dit waanzinnige wetenschappelijke museum in de Stad van de Kunsten en Wetenschappen is een beetje vergelijkbaar met het Amsterdamse NEMO. Kinderen kunnen op een speelse manier deelnemen aan diverse educatieve workshops, experimenten en demonstraties.

3. Torres del Serrano

Wat is er leuker voor het hele gezin dan middeleeuwse torens te beklimmen. De Torres del Serrano werden in de middeleeuwen gebruikt als gevangenis voor de ‘rijkere’ gevangenen en zijn recentelijk gerenoveerd. Op de torens heb je een spectaculaire uitzicht over de stad.

4. L’Hemisfèric

Het L’Hemisfèric is ook onderdeel van de Stad van de Kunsten en Wetenschappen en tevens ontworpen door architect Santiago Calatrava. Dit spectaculaire planetarium/IMAX zaal is geinpireerd op een menselijk oog. Er worden voor alle leeftijden educatieve films vertoond in verschillende talen.

5. Malvarrosa strand

Neem handdoek, emmer en schep mee en duik lekker met het hele gezin het water in bij stadsstrand Malvarrosa. Je kunt hier ook lekker lunchen bij een heerlijke strandtent aan de boulevard. Gegarandeerd pret voor iedereen.

Leuke tip! Ga mee op fietstour met het hele gezin en ontdek in vogelvlucht alle leuke hotspots.